Obezitatea la adulti. Care este principala cauza ?

Obezitatea la adulti

Obezitatea la adulți, reprezinta o problema cu care se confrunta peste 20% dintre romani (21,3%) cu varsta peste 18 ani. Obezitatea, nu reprezinta doar o problema medicala, ci se transforma intr-o problema ce afecteaza integrarea eficienta a individului in societate, iar obezitatea la adulti are efecte serioase si asupra eficientei la locul de munca. 

Obezitatea la adulti Romaniei. Distributia pe regiuni ale tarii

Cele mai multe persoane adulte ce sufera de obezitate se regasesc in Moldova, unde procentul este de 23,8%, urmata de Oltenia si Muntenia, unde prevalenta obezitatii este de 21,3% si apoi de Banat, Crisana si Transilvania, unde procentul obezitatii este 18,8%. ( sursa: ziare.com )

Obezitatea la adulti. Care este principala cauza ?

De multe ori se spune ca un regim alimentar dezechilibrat, lipsa sportului si excesul de alimente bogate in grasimi reprezinta cauzele principale ce determina obezitatea la adulti. Toate cele enumerate mai sus sunt adevarate, insa pentru a putea invinge obezitatea si a ne insusi un regim alimentar sanatos trebuie sa mergem la cuza problemei. De multe ori  aceasta cauza are legatura cu latura emotionala a individuli.

Ce spune nutristionistul ? Care este legatura dintre obezitate si stres

Nutriționista spune că printre principalele cauze ce determina aparitia obezitatii la adulti se află stresul, care provoacă mâncatul emoțional: „Stresul îmbolnăvește, dezechilibrează, aș spune chiar că kilogramele în plus sunt o boală a sufletului. Noi ne trezim că mâncăm compulsiv sau căutăm confortul în mâncare, pentru că e vorba de o energie negativă în organism pe care amărâtul nostru creier caută să o echilibreze, să o neutralizeze cu ajutorul mâncării.  Moderația este cel mai greu lucru în ziua de azi. Crezul meu de bază este -puțin din tot-. În momentul în care începi să faci extremism alimentar, să elimini cu totul anumite grupe alimentare, să gătești numai într-un anumit fel, să nu combini alimentele între ele, atunci ești pierdut”, a mai spus Mihaela Bilic.

Foto: sursa