Regim alimentar sanatos- 5 Reguli esentiale

Cu totii ne dorim sa avem un regim alimentar sanatos, mancare sa devina aliatul nostru pentru o viata sanatoasa. Pentru a se intampla aceste lucruri trebuie sa urmam cativa pasi simpli, insa nu este atat de usor de parcurs intr-o lume tot mai incarcata si ocupata. Un regim alimentar sanatos inseamna echilibru, diversitate si program…de masa.

Regim alimentar sanatos- 5 Reguli esentiale

Regula 1 pentru un Regim alimentar sanator

Avem un program la job, program la scoala, program de distractie, dar trebuie sa avem si un program de masa. Se spune ca masa de dimineata este foarte importanta. Asa si este. Faceti tot posibilul sa nu o ratati. Urmeaza pranzul, care trebuie sa fie ce mai consistenta masa. Ulterior este ideal sa serviti o gustare, astfel sa nu fiti nevoiti sa mancati foarte mult la cina. Chiar daca este greu si avem un program incarcat, trebuie sa facem tot posibilul pentru a manca inainte de ora 18-19.

Regula 2 pentru un Regim alimentar sanatos

Beți multă apă si evitati sucurile carbogazoase. Acestea din urma contin foarte mult zahar si e-uri. Puteți consuma și ceaiuri de plante naturale neîndulcite, sucuri de fructe naturale. Atentie si la acestea din urma, sucurile de fructe in exces ingrasa, asa cum am scris aici

Regula 3 – Miscare…Miscare, Miscare pentru sanatate

Stiu, suntem ocupati. Avem un program incarcat si ne este greu sa mergem la sala si sa ne oferim sansa unui stil de viata sanatos. Cu toate acestea, trebuie sa aflati ca 10 min de exercitii usoare in casa pot insemna enorm pentru tonusul dvs.

Regula 4- Fara prea mult tutun si alcool  !

Tutunul si alcoolul reprezinta modalitati de a ne creste sansaele aparitiei unor afectiuni cardiace si respiratorii…pe banii nostri. Moderatie este cuvantul potrivit pentru un regim alimentar sanatos.

Regula 5-  Echilibru, diversitate si program

Reduceti cantitatea de grasimi din alimentatie.

Un regim alimentar sanatos si echilibrat trebuie sa contina 50-55% glucide, 10-15% proteine si 30-35% grasimi.