Retete detoxifiere. Sunt eficiente, adevar sau mit ?

Oamenii cauta de multe ori retete detoxifiere pe internet, fiind in cautarea unor solutii salvatoare pentru stari de sanatate mai putin placute. In acelasi timp, presa cultiva ideea ca mancam tot mai putin sanatos, iar E-urile, potentiatorii de arome si tot ce este artificial sunt elemente tot mai prezente in alimentatia si  in organismul nostru. Foarte adevarat pana la un punct.

In acest context s-a produs un val / o tendinta vis a vis de faptul ca este bine sa urmam retete de detoxifiere la o anumita perioada.

Retete detoxifiere minune. Exista ?

Au aparut tot felul de retete detoxifiere care ne promit „marea cu sarea” si viata vesnica. Sunt retete detoxifere cu iaurt, retete detoxifere cu fructe,  retete detoxifere cu cartof dulce, iar alţii tin retete de detoxifere cu ceai verde, alţii urmeaza detox cu 4 cereale, iar alţii cu…argila albastră (?!).

Mai mult decat atat, au aparut o serie de produse neturiste pentru detoxifiere care ne promit ca ne curata colonul si ne regleaza functionarea colonului. Multe dintre aceste produse naturiste sunt promovate intens la tv. Se stie ca televizorul credibilizeaza un produs, iar anumite emisiuni cu tematica pseudo medicala promoveza conceptul detox. De ce se promoveaza produse de detoxifiere si se prezinta retete detoxifiere ? Simplu, afacerile respective produc foarte multi bani si investesc in publicitatea tv, radio si online.

Care este adevarul in legatura cu aceste retete detoxifiere ?

Tocmai ce s-a luat un Premiu Nobel pentru medicină la sfârşitul lui 2016 pentru un studiu care demonstrează că celula „se curăţă”, dacă vreţi să spunem aşa, de către ea însăşi! Nu există o formulă chimică a acestor toxine, că nu le denumeşte nimeni specific, fiind numite toxine, aşa, generic şi misterios. Nu se cunoaşte toxina x sau toxina y…Deci, nu există toxine! De aceea nu există nici detox. Oamenii nu se intoxică, oamenii elimină deşeuri singuri, fără ajutor. (Noi vorbim aici despre oamenii sănătoşi, desigur, nu despre cei bolnavi). Deci, omul elimină deşeuri prin piele (transpiraţia), prin plâmâni (CO2), prin rinichi (urina) şi prin tubul digestiv (fecale). Aceste sisteme sunt atât de bine perfecţionate, ( D. Simona TIivadar pentru Life.ro )

Care este alternativa la curele de detoxifiere ale organismului ?

O viata sanatoasa nu se poate castiga prin „alimente minune” intr-o perioada anume si mancare bogata in grasimi, fasd food, mese dezechilibrate intr-o alta perioada. Corpul nostru are nevoie de echilibru pentru o functionarea sanatoasa. Are nevoie de somn, apa in cantitati normale si o alimentatie echilibrata si mese regulate. Acelasi sfat il primeam din partea specialistului si atunci cand vorbeam despre alimentatia sanatoasa in preajma sarbatorilor de iarna.

Retete detoxifiere cu sucurile verzi, intre mit si adevar

Foarte multi oamenii cred ca retete de detoxifiere cu sucurile verzi ii vor ajuta sa isi regleze organismul dupa ce au mancat gras de sarbatori, astfel ca sunt oamenii care cred ca introducerea in meniu exclusiv a sucurilor verzi le va oferi o detoxifiere a organismului.

Există o limită în cât aducem natura în noi. Cei care spun că se detoxifică şi îşi oxigenează organismul, spun o prostie. Organismul nostru nu este o maşină! Nu îl poţi duce la service să-i schimbi piesele şi 6 luni ai garanţia că nu se mai întâmpă nimic. Ai mâncat primul cartof prăjit într-un ulei mizerabil sau ai înghiţit prima merdenea, te-ai „intoxicat” la loc, dacă vreţi neapărat termenul acesta.

Cure Detoxifierea cu ceai verde?

Ceaiul verde băut în exces (mai mult de 4 căni pe zi) face ca în organism să nu se mai asimileze fierul.

In concluzie nu va lasati pacaliti de retete minune, de produse care daca sunt consumate in exces si exclusiv va fac bine. Manacati cat mai sanatos si echilibrat, faceti miscare.

Sursa: Life.ro Foto sursa