Sunt multi tineri pasionati de bucatarie, sunt multi tineri bucatari care isi doresc sa ajunga printre cei mai buni in acest domeniu. Dar care sunt secretele ? Ce trebuie sa faci pentru a ajunge foarte bun in acest domeniu ? Ne-am gandit sa prezentam cateva opinii ale unor bucatari celebri de la noi.
Sfaturi pentru bucatari incepatori
In primul rand, trebuie sa isi doreasca asta din tot sufletul. Apoi, mai cred cu tarie ca talentul in gastronomie este ca orice alt talent remarcabil (pictura, sculptura, balet etc.); trebuie sa ai si ceva nativ ca sa iti iasa bine. Trei cuvinte am pentru ei: pasiune, munca si respect pentru client –Chef Joseph Hadad
E o intrebare complexa. Pentru ca ma gandesc nu neaparat la ingredientele de care ai nevoie pentru mancare. Trebuie sa fii un bun econom in primul rand. Pasiunea este primul ingredient. Apoi, trebuie sa formezi o echipa, sa o mentii, sa stii sa iei decizii, sa cunosti cantitatile, sa muncesti cu pasiune. Cam astea sunt ingredientele…a declarat Chef Nicolae
Adrian Hadean despre ce inseamna o combinatie reusita in bucatarie
„Să gătești bine înseamnă să dai gust mâncării, să folosești ingrediente cât mai curate și să le transformi în așa fel încât rezultatul să fie o combinație reușită și un gust bun“, intr-un interviu pentru Forbes
Chef FOA...despre ce inseamna sa iti placa postura de bucatar
„Când înveți lucruri noi, care îți plac, ești ca un burete care absoarbe informație și nici nu simți când trece timpul“. Cu cât ești mai curios, cu atât te educi și te formezi mai rapid. Eu unul n-am cunoscut un bucătar bun care să nu vrea să încerce un lucru nou. Trebuie să știi ce gust are cutare ingredient, să înțelegi de unde vine acel parfum care persistă sau cum se construiește o anumită aromă. Așa îți formezi cultura culinară și ajungi să „simți“ preparatele. Să spui „am nevoie de ceva amăreală aici, sau de ceva parfumat, sau de ceva condimentat“. interviu Forbes
Foto:forbes.ro